Odbojkaški klub TENT osnovan je 1981. Godine. Osnivač klub je javno preduzeće Termoelektrane Nikola Tesla, gigant u proizvodnji elektične energije u Srbiji, kao i na Balkanu.

Upravu kluba čini 15 članova, pretežno zaposlenih u Termoelektrani. Od sezone 2005/2006. nemamo više muški pogon i posvećujemo se samo ženskoj odbojci. U klubu trenutno imamo 200 članova u svim uzrasnim kategorijama i taj broj svakim danom je sve veći. Pored toga u klubu trenutno radi 9 trenera od kojih je 3 sa diplomom fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, kao i 2 trenera koja studiraju na višoj trenerskoj školi.

Ženska seniorska ekipa našeg kluba počela je da se takmiči 1981. godine u regionalnoj ligi Beograda. Godine 1990.seniorke su se plasirale u viši rang takmičenja, Super ligu Srbije. Još veći uspesi kluba počinju 1996.godinekada seniorke OK TENT prvi put u istoriji kluba ulaze u I-B saveznu ligu. Posle nekoliko godina igranja u I-B ligi u takmičarskoj 2004/2005 ženska ekipa postiže najveći uspeh u istoriji kluba, plasman u elitnu diviziju, I-A saveznu ligu, danas Super ligu Srbije.

Pored rada sa seniorskom ekipom odbojkaški klub TENT postao je prepoznatljiv po radu sa mlađim kategorijama što se vidi kroz veliki broj osvojenih medalja na državnim prvenstvima. Od 2000.godine klub se opredeljuje za čuvanje i ulaganje u svoje perspektivne igračice što je rezultiralo ulaskom u Super ligu Srbije.

Od 1996.godine OK TENT i opština Obrenovac postaju glavni odbojkaški centar za mlađe kategorije. Klub organizuje tradicionalni turnir za sve pionirske selekcije u zemlji i inostranstvu i po masovnosti drugi je odbojkaški turnir u Evropi. Na našem turniru svake godine učestvuje oko 60 ekipa koje za tri dana takmičenja na 7 terena odigraju oko 200 utakmica. U toku tri dana turnira Obrenovac posete sve značajne ličnosti srpske odbojke.

Pored svega navedenog poslednjih godina naš klub je organizator velikih odbojkaških manifestacija, kao što je Balkanijada za juniorke, Balkanski Kup, finale Kupa Srbije za žene, dve utakmice Evropske lige za žene, kao i većeg broja državnih prvenstava za mlađe kategorije.

Gosti treninga seniorske ekipe,bili su glumci predstave "PEVAJ BRATE"!!! Andrija Milosevic,Milan Kalinic i Milan Vasic.

 

Gosti treninga seniorske ekipe

DRESOVI - SENIORKE - SEZONA 2013-14

 

DRESOVI - SENIORKE - SEZONA 2013-14 01DRESOVI - SENIORKE - SEZONA 2013-14 02

27, 28 i 29.04.2013.god. 


Odbojkaski klub TENT ce i ove godine biti organizator tradicionalnog odbojaskog turnira za pionire i pinorike. U dokumentima mozete pronaci propozicije turnira.

 

 

 

Page 1 of 16